Дніпро обмежує роботу транспорту / фото УНІАН

У Дніпрі громадський транспорт перевозитиме лише медиків і працівників критичної інфраструктури по спецпропусках. Таке рішення сьогодні ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки.

«Щоб максимально стримати розповсюдження коронавірусу у Дніпрі, із 27 березня користуватися громадським транспортом у місті зможуть лише співробітники критичної інфраструктури. Спецрейси автобусів і електротранспорту безкоштовно перевозитимуть медичних працівників, поліцейських, рятувальників, робітників аптек, хлібзаводів, комунальних підприємств тощо. Їм видадуть спеціальні перепустки», - йдеться у рішенні комісії.

Також пасажирам потрібно бути щонайменше в масках, а також інших засобах захисту (окуляри та рукавички). За дотриманням особливого транспортного режиму, котрий діятиме щонайменше до 3 квітня, стежитимуть правоохоронці. 

Відео дня

Читайте такожУ Львові вирішили не зупиняти роботу громадського транспорту

Зміни автобусних маршрутів мерія Дніпра оприлюднить найближчим часом. Електротранспорт курсуватиме за звичними напрямками. Водночас обмеження не стосується служб таксі.

«Повірте, це дуже болючий, але вимушений крок. Так зробили  вже багато інших міст України. Знайте, що мені простіше терпіти прокляття людей, ніж їх потім хоронити сотнями», - зазначив на своїй сторінці у Facebook міський голова Дніпра Борис Філатов.

Читайте такожКарантин у Дніпрі: в мережі показали, як спорожнів центр міста (фото)

Він також повідомив, що з 26 березня міська влада розпочне конфіскувати алкоголь в «наливайках» и переганяти його на дезінфекційні засоби для потреб міста.

Як повідомляв УНІАН, понад 40% маршруток і автобусів не вийшли в понеділок на маршрути Дніпра.