Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажів в Україну вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується внаслідок імпортних поставок, в січні-березні поточного року становить 79,5 тисячі авто, що на 57% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожВ Україні скоротилися продажі комерційних авто: ТОП-5 популярних марок

Про це повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Відео дня

Згідно з повідомленням, попри це, частка вживаних авто на первинному ринку склала 80%.

Також наголошується, що в березні на українські номери перейшли 18,6 тисячі старих легкових автомобілів, ввезених з-за кордону.

"У порівнянні з березневим результатом минулого року кількість реєстрацій таких машин впала на 61%. Така ситуація була викликана тим, що останні два тижні місяця Сервісні центри МВС в умовах карантину припинили надавати послуги з реєстрації ненових авто", - йдеться в повідомленні.

Попри це, за даними "Укравтопрому", імпортний секонд-хенд продовжує займати панівне становище на первинному ринку легкових авто.

"Так у березні 24,8 тисячі легкових автомобілів, вперше поставлених на облік в Україні, новою була тільки кожна четверта машина. В результаті поповнення легкового автопарку країни в минулому місяці на 75% складалося з розмитнених авто з пробігом", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що найпопулярнішим вживаним автомобілем місяця залишається Volkswagen Passat з результатом 1099 авто.

Другим, з невеликим відставанням від лідера, став Renault Megane з результатом 1084 авто.

На третьому місці Skoda Octavia з результатом 982 авто.

Продовжує список Volkswagen Golf. Власниками цієї моделі став 861 українець.

Замикає п'ятірку лідерів - Ford Focus з результатом 695 березневих реєстрацій.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується внаслідок імпортних поставок, зріс у порівнянні з 2018 роком у 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні