Працівники перебували в оплачуваному простої майже два тижні / фото: REUTERS

На Тернопільщині відновив діяльність один з найбільших заводів області – виробник кабельних мереж для автомобілів «СЕ Борднетце-Україна».

Як повідомив УНІАН технічний директор підприємства Олександр Шламп, учора на роботу вийшло 600 працівників у с. Байківці (Тернопільський р-н), Чорткові та Хмельницькому.

«Усі робочі вийшли працювати на добровільних засадах, про що підписали відповідні документи. Ми закупили для працівників засоби індивідуального захисту на 2 млн грн, встановили перегородки на робочих місцях для створення дистанції між працівниками. Автобуси, якими довозимо робочих, дезінфікують двічі на день. При вході на підприємство проводиться температурний скринінг», – розповів про карантинні заходи безпеки Шламп.

Відео дня

На заводи не залучили працівників з Козівецького, Заліщицького та Монастириського районів, де зараз найбільша кількість хворих на коронавірус. Так само поза роботою залишили працівників групи ризику – старших 55 років, а також людей з хронічними хворобами.

Фінансовий директор підприємства Олег Білобровко нагадав, що підприємство призупинило діяльність 18 березня у зв’язку з карантином.

«Працівники перебували в оплачуваному простої майже два тижні та мали можливість скористатись щорічними відпустками. Протягом цього часу підприємство втрачало 75 тис. євро щодня», – зауважив Білобровко.

Довідка УНІАН. Компaнія Sumitomo Electric Bordnetze працює в Україні з 2006 року. Виготовляє суцільні кабельні мережі, модулі для автомобілів концерну Volkswagen.

Підприємство має 4 філіали: у Байківцях (Тернопільський р-н), Чорткові, Хмельницькому та Чернівцях. Очікується, що в Чернівцях завод запрацює з 13 квітня.

Головне підприємство знаходиться у с. Байківці (Тернопільський р-н), де працює 3,5 тисячі працівників. Чернівецька філія працює з 2013 року і налічує 1,3 тис. працівників, Чортківська – з 2016 (1,6 тис. працівників), Хмельницька з 2018 (450 працівників).