Укрпочта / ZN.UA

Згідно з повідомленням, Смілянський має професійний досвід роботи понад 17 років у сфері стратегічного, управлінського та фінансового консалтингу, зокрема й - у провідних світових консалтингових компаніях. Зараз працює в Нью-Йорку (США), має досвід роботи в Україні та інших країнах світу.

Відео дня

Пізніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус опублікував на своїй сторінці в Twitter презентацію кандидата, в якій представлено його бачення необхідних реформ держкомпанії.

Зокрема, Смілянський планує до кінця року створити на базі "Укрпошти" банк, який фокусуватиметься на комунальних платежах, виплаті пенсій, кредитуванні населення й факторингу.

Крім того, планується експансія "Укрпошти" у сегмент ринку корпоративних доставок, спільні програми з інтернет-магазинами і ефективне обслуговування державного сектору, а також оптимізації мережі відділень і нерухомого майна.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розраховує впродовж двох тижнів завершити процес призначення на посади керівників шести найбільших державних компаній: «Центренерго», «Укренерго», «Укрпошта», «Укрспирт», «Укрзалізниця» і «Електроважмаш».

На даний момент виконуючим обов'язки голови "Укрпошти" є Ігор Ткачук, який також мав намір брати участь у конкурсі, однак у списку фіналістів його не виявилося.

Прийом документів на конкурс було завершено 21 березня 2016 року. Усього на посаду голови «Укрпошти» претендувало 50 кандидатів.

Читайте такожВ "Укрпошті" розкрили зарплату свого керівника

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. «Укрпошта» надає понад 50 видів послуг у 12,5 тис. відділеннях по всій Україні. Штат компанії налічує більш як 91 тисячу співробітників.

«Укрпошта» в рамках платіжної системи «Поштовий переказ» здійснює обмін електронними переказами з більш ніж 30 країнами світу.