REUTERS

Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia і один з найбільших телекомунікаційних операторів у світі China Mobile підписали рамкову угоду про співпрацю вартістю 1,36 мільярда євро і терміном на один рік, повідомляє Прайм з посиланням на заяву компанії.

"Угода допоможе China Mobile вийти на ринок хмарної мережевої інфраструктури. Для цього China Mobile відкриє в Китаї базову станцію Nokia AirScale Base Station (ASB) зі стандартом 5G. Ця установка дозволить відразу декільком технологій радіозв'язку одночасно працювати в межах однієї базової станції і пропонувати практично необмежені можливості передачі даних", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожКитайський виробник мобільних телефонів Xiaomi скупив 1,5 тис. патентів Microsoft

Відео дня

Nokia також надасть China Mobile додаткові елементи свого мобільного радіодоступу та базовий портфель на додаток до фіксованого доступу, маршрутизації IP, операційної системної підтримки (OSS) і продуктів сторонніх виробників, а також свій досвід роботи в Global Services.

"Це дуже важлива угода з нашим давнім партнером, воно зміцнює позиції Nokia в якості провідного постачальника технологій нового покоління в Китаї", - наводяться в релізі слова президента спільного управління команди Nokia Networks Китаю та ASB Майка Вана (Mike Wang).

Nokia фінська транснаціональна компанія, виробник телекомунікаційного обладнання для мобільних, фіксованих, широкосмугових і IP-мереж. У квітні 2015 року Nokia і Alcatel-Lucent підписали меморандум про злиття вартістю 15,6 мільярда євро. Об'єднана компанія буде називатися Nokia Corporation, частка Nokia в ній складе 66,5%, Alcatel - 33,5%.