«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)
«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

17:12, 01.04.2011
3 хв.

В аеропорту «Київ» (Жуляни) у найближчі 1-2 місяці планується розпочати будівництво нового терміналу для пасажирів ...

«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

«У найближчих планах - спорудження нового терміналу. Я сподіваюся, що в найближчі 1-2 місяці буде закладено перший камінь», повідомив 31 березня на прес-конференції генеральний директор міжнародного аеропорту « Київ» (Жуляни) Денис Костржевський.
Термінал планується побудувати до Євро-2012.
Проект будівництва нового міжнародного терміналу вже завершено, як і проект бізнес-терміналу в Жулянах, які планується будувати одночасно.
Вартість будівництва нового міжнародного терміналу - 360 млн. грн., він буде триповерховим площею 14,3 тис. кв. м і пропускною здатністю 320 пасажирів на годину.

 

«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

Відео дня

Вартість будівництва двоповерхового бізнес-терміналу - 5-7 млн. дол., його площа становитиме 2,7 тис. кв. м.
Що стосується реконструкції діючого терміналу, то її будуть проводити в 2011 році разом з привокзальної площею. Після реконструкції діючого терміналу його площа становитиме понад 5 тис. кв. м, пропускна здатність - 320 пасажирів на годину. Вартість реконструкції разом з привокзальної площею, за даними гендиректора - близько 90 млн. грн.

«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

Денис Костржевский

Як повідомив гендиректор аеропорту, також цього року планується провести завершальні роботи на злітно-посадковій смузі, де залишилося змонтувати світлосигнальне обладнання. За його словами, роботи не були завершені в зв'язку з відсутністю коштів у бюджеті.
У цьому році, повідомив Д.Костржевський, аеропорт розраховує отримати з держбюджету 55 млн. грн., з них вкласти 22 млн. грн. в монтаж світлосигнального обладнання. Загалом на сьогодні під злітно-посадкову смугу вже вкладено 169 млн. грн.

«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

Тим не менше, «Жуляни» вже спробували трохи «облагородити». У 2010 році аеропорт частково провів реконструкцію в діючому терміналі зон вильоту і прильоту, модернізував технологію обробки багажу. Ці роботи пояснюються переходом в «Київ» з «Борисполя» авіакомпанії «Візз Ейр Україна» з 27 березня, що забезпечить невеликому аеропорту грандіозний приріст пасажирів. Наприклад, торік «Жуляни» обслужили в цілому 40 тис. пасажирів (основний потік - пасажири компаній «Хорс» і «Мотор Січ»), а «Візз Ейр Україна» у 2010-у перевезла - 546 тис. пасажирів (з них 464 тис. - «Борисполя», решта - регіональні аеропорти), в 2011 р. в планах компанії вже 700 тис. пасажирів.
«Київ» до Євро-2012 оновиться (фоторепортаж)

Таким чином, аеропорт «Жуляни» тепер повинен обслуговувати за місяць приблизно стільки пасажирів, скільки раніше обслуговував за рік. Наскільки впорається аеропорт, покаже активність фінансування та проведення робіт з будівництва в Жулянах. Так як, за словами, того ж Костржевського, сьогодні аеропорт працює на всі 100% потужності, саме у зв'язку з приходом нової авіакомпанії.

УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся