Кабінет міністрів України 13 липня 2011 року схвалив проект розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо підвищення ефективності використання потягу комбінованого транспорту «Вікінг».

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, планом передбачено поліпшити технологію та організацію роботи потягу комбінованого транспорту «Вікінг», удосконалити здійснення контрольних процедур щодо транзитних вантажів у пунктах пропуску в морських портах.

Пропонується спростити в пунктах пропуску через державний кордон України порядок митного оформлення вантажів, перевезення яких здійснюється через морські порти і сухопутні переходи.

Відео дня

Також у рамках виконання плану заходів проводитиметься робота із залучення партнерів до участі в реалізації проекту розвитку вантажоперевезень у напрямку Балтійське море - Чорне море.

На думку фахівців, ухвалення і реалізація цього Плану заходів сприятиме збільшенню ефективності використання потягу комбінованого транспорту «Вікінг», а отже - розвитку вантажних перевезень і залученню додаткових вантажопотоків у напрямку Балтійське море - Чорне море.

Нагадаємо, потяг комбінованого транспорту «Вікінг» почав роботу в 2003 році. Загальна довжина його маршруту становить 1733 км. Потяг проходить через Україну, Білорусь і Литву і сполучає ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного і Каспійського морів.

Потяг "Вікінг" курсує за маршрутом Іллічевськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Клайпеда (Литва).