Придніпровська залізниця (ПЗ) відправила у Лубенський центр професійної освітиПівденної залізниці 5 локомотивних бригад у складі машиніста і помічника машиніста Дніпропетровського моторовагонного депо на підготовку для роботи на швидкісних електропотягах HRCS2 «Hyundai Rotem».

Як повідомили УНІАН у прес-центрі ПЗ, навчання машиністів триватиме з 19 березня по 21 квітня 2012 р.

Кандидатів на навчання відповідно до положення про проведення професійного відбору відібрано за віковими та професійними критеріями.

Відео дня

Лубенський центр професійної освіти Південної залізниці підготує машиністів і помічників машиністів електропотягів «Hyundai Rotem» не тільки для Придніпровської магістралі, але й для решти залізниць України. До участі у навчальному процесі запрошено іноземних фахівців з експлуатації швидкісних корейських локомотивів.

Нагадаємо, що на Південній залізниці зараз перебувають два електропотяги виробництва «Hyundai Rotem», ще два надійдуть до Харкова у другій декаді квітня. Їх випробування за участю фахівців Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту, Південної залізниці і заводу-виробника почнуться наступного тижня, а в дослідну експлуатацію швидкісні електропотяги надійдуть у першій декаді травня.