Сьогодні. 28 травня, на центральному залізничному вокзалі Дніпропетровська Державна адміністрація залізничного транспорту України "Укрзалізниця" урочисто відкрила рух міжрегіональних швидкісних електропоїздів Skoda за маршрутами Дніпропетровськ – Донецьк та Дніпропетровськ – Харків.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації, урочистий захід відбувся за участю губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та начальника Придніпровської залізниці Олександра Момота

«Сучасні швидкісні поїзди зміцнять і виведуть на новий рівень економічні, культурні та людські зв'язки між Дніпропетровщиною, Харківщиною і Донбасом», - цитує прес-служба О. Вілкула.

Відео дня

Курсування потягів Skoda між містами-мільйонниками Дніпропетровськом, Донецьком і Харковом також дозволить футбольним уболівальникам в комфортному режимі відвідувати матчі Євро-2012, а також надасть можливість гостям чемпіонату в період між матчами відвідати Дніпропетровщину.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Придніпровської залізниці, сьогодні на електропоїзді за маршрутом Дніпропетровськ- Донецьк вирушили близько 400 пасажирів.

Електропоїзди Дніпропетровськ-Донецьк та Дніпропетровськ-Харків курсуватимуть щоденно і в зворотному напрямку.

Довідка УНІАН. Електропоїзди Skoda курсуватимуть за експериментальним графіком до 1 вересня, після чого планується скоротити час перебування в дорозі ще на 15-30 хв.

Чеський двоповерховий міжрегіональний потяг подвійного струму Skoda призначений для швидкісних перевезень пасажирів у вагонах підвищеної комфортності залізницями України з шириною колії 1520 мм на електрифікованих ділянках з постійним струмом напругою 3 кВ і змінним струмом напругою 25 кВ, частотою 50 Гц і здатний розвивати швидкість 160 км/год.

Нові поїзди Skoda складаються з шести вагонів, в кожному з яких 126 місць. Загальна кількість - 636 місць. Передбачені місця першого (другий поверх) і другого класу.

Поїзди Skoda придбані за укладеним у січні 2011 року договором між Південною залізницею і компанією Skoda Vagonka на поставку двох міжрегіональних двоповерхових електропоїздів із шести вагонів кожен на суму 39,9 млн. євро.

Поїзди мають гарантійний термін обслуговування 24 місяці. Загальний термін експлуатації - 40 років.

У рамках проекту впровадження в Україні прискореного залізничного руху також здійснюються поставки 10 нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів в дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation за контрактом, підписаним з компанією Hyundai Corporation 16 грудня 2010 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У потягах Skoda зберігаються всі пільги на проїзд

Колесніков: Україні потрібно ще 100-120 швидкісних потягів і 600 електричок