У Британії почали продавати комплекти для перетворення класичного Mini на електромобіль

Набір обійдеться покупцеві в майже $12 тисяч.

Британська компанія Swindon Powertrain пропонує власникам старих культових автомобілів Mini провести трансформацію автомобіля, переробивши його на електромобіль.

Про це повідомляє Autocar. Також компанія пропонує всім бажаючим повністю готовий електромобіль Swind E на основі Classic Mini.

Читайте такожBentley перейде на випуск електрокарів

До складу Classic Mini Kit масою лише 70 кг (вдвічі легше за рідний ДВС) входить електродвигун потужністю 80 кВт (120 кВт в піку) з крутним моментом 136 Нм і набір необхідних кріплень, який дозволяє легко встановити його під капот автомобіля без додаткового переробляння конструкції.

Вартість набору

Набір обійдеться покупцеві в $11,500 (£8,850), але є один нюанс — всі інші компоненти, включаючи батарею на 12 кВтг, контролери, зарядки й т.ін. пропонуються опціонально, тобто за них доведеться платити окремо.

Популярність електромобілів 

  • У листопаді 2019 року вперше в історії кількість покупців електромобілів у США перевищила кількість покупців автомобілів з механічною коробкою передач.
  • У листопаді 2020 року китайський автовиробник Kandi вивів на американський ринок відразу два бюджетних електромобілі Kandi K27 і Kandi K23.
  • 6 листопада 2020 року британський виробник люксових автомобілів Bentley заявив про те, що повністю перейде з виробництва автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння на електрокари до 2030 року.