Мільярди гривень на субсидії перенаправлять на будівництво доріг / фото УНИАН

Верховна Рада на засіданні 17 вересня прийняла законопроєкт №3991, який передбачає перенаправлення 2,2 мільярда гривень субсидій на ремонт доріг. Документ у другому читанні підтримали 255 нардепів.

Читайте такожРада внесла зміни до держбюджету на 2020 рік

Про це повідомляє "Економічна правда".

Відео дня

"Закон передбачає додаткове виділення "Укравтодору" із держбюджету 2,16 мільярда гривень на ремонт мостів і доріг - при цьому на таку ж суму передбачене скорочення витрат Мінсоцполітики за бюджетною програмою "Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату ЖКП, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в грошовій формі", - йдеться у повідомленні.

Також пропонується на 750 мільйонів гривень збільшити видатки держбюджету на фінансування МВС, збільшивши на таку ж суму доходи держбюджету в частині неподаткових надходжень.

Крім цього, документ передбачає виділення з бюджету 243,75 мільйона гривень обласним державним адміністраціям (в тому числі 199,79 мільйона гривень - на оплату праці), 117,3 мільйона гривень - Мін'юсту за програмою "Виконання покарань установами та органами Державної кримінально-виконавчої служби України".

Для ДБР пропонують виділити 68,6 мільйона гривень, 9,8 мільйона гривень - для Міненерго (з них 8,03 мільйона гривень - на оплату праці).

Відповідно до змін, внесених до другого читання, витрати в обсязі 2,87 мільярда гривень, заплановані на обслуговування держборгу, перенаправлені на низку інших програм.

Так, 5,87 мільйона гривень виділені на створення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, 25 мільйонів гривень - на утримання Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Також додатково виділять 301,33 мільйона гривень на утримання органів прокуратури, 381 мільйон гривень - на забезпечення діяльності Збройних Сил, 290 мільйонів гривень - для СБУ, 50 мільйонів гривень - на придбання житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Що цьому передувало

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що влада перерозподілила 35 мільярдів гривень з Covid-фонду на "Велике будівництво" аби підтримати людей і зменшити тиск на економіку.