В DHL Express розповіли, чого чекають від аеропорту / Фото УНІАН

DHL Express розглядає аеропорт "Бориспіль" в якості потенційного хаба для регіону Кавказу і Центральної Азії.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на регіонального менеджера DHL Express Вадима Сидорука.

Читайте такожАвіакомпанії засуджують плани Кріклія підвіщити ставки за АНО в районі аеропорту "Бориспіль"

Відео дня

Компанія розглядає аеропорт "Бориспіль" як потенційний хаб для регіону Кавказу і Центральної Азії.

«Необхідно відновлення нормального пасажирського авіасполучення, а також щоб в аеропорту з'явився новий вантажний термінал», - зазначив Сидорук.

Регіональний менеджер DHL Express також зазначив, що до пандемії "Бориспіль" був хабом, тому для DHL "було б ідеально" поєднувати його хабову модель з мережею маршрутів доставки сервісу.

"Ми хотіли б, щоб" Бориспіль "став альтернативою нашим хабам в Стамбулі та Москві", - зазначив Сидорук.

«Транзитні рейси якраз покривали б всі напрямки, в яких ми потребуємо - Алмати, Єреван, Тбілісі, Баку. Ми хотіли б, щоб "Бориспіль" став для цих напрямків альтернативою нашим хабам в Стамбулі та Москві», - додав Сидорук.

Що таке DHL Express

Як повідомляє Wikipedia, DHL Express - це німецька міжнародна компанія експрес-доставки вантажів і документів, лідер світового ринку. Працює більш ніж в 120 тис. міст у 220 країнах і територіях. 

"Бориспіль" і його відрахування до держбюджету

  • Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є державним підприємством, що забезпечує 55% авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника - авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».
  • У квітні 2018 року уряд знизив норму відрахування чистого прибутку аеропорту до держбюджету з 75% до 40% терміном на 3 роки. Планувалося, що рішення уряду має забезпечити фінансування проектів розвитку інфраструктури аеропорту «Бориспіль», що дозволить створити на базі аеропорту міжнародний вузловий хаб.
  • «Бориспіль» за підсумками 2017 року отримав 4,097 млрд грн доходу, що на 11,7% більше в порівнянні з 2016 роком. У 2017 році «Бориспіль» виплатив 1,907 млрд грн на користь держави, з яких 1,251 млрд дивідендів, 281 млн грн податку на прибуток, 247 млн грн податку на доходи фізосіб і соцстрахування, 128 млн грн інших виплат.