Дорожники "Автомагістраль-Південь" розповіли, як "Велике будівництво" змінило їхнє життя

Цього року за програмою планують побудувати і відремонтувати рекордну кількість доріг – 6 500 км, а також 245 штучних споруд, з мостами включно.

Ініційована президентом Володимиром Зеленським програма «Велике будівництво» допомагає українцям, які раніше працювали за кордоном, знаходити роботу вдома. Історії трьох працівників компанії «Автомагістраль-Південь» публікує офіційна Facebook-сторінка президентської програми.

41-річний Олексій Чередник працює провідним інженером відділу технічного контролю у Краматорську. До того понад 5 років провів на будівельних проєктах у Туркменістані.

«Разом зі мною працювало чимало українців, адже наші фахівці надзвичайно затребувані у багатьох країнах. Ми ще дивувались: а де ж такий попит на нашу працю у рідній державі?!», - згадує Олексій.

Зараз він працює на масштабних проєктах на Донеччині. За словами Олексія, заробляє не менше, ніж раніше за кордоном.

Інженеру відділу технічного контролю Олексію Щербакову 34 роки, три з яких він провів на будівництвах у Туркменістані. Додому повернувся одразу після закінчення контракту – менталітет і звичаї чужої країни не підходили.

«Дуже задоволений тим, що в нашій країні взялись відбудовувати інфраструктуру. Нарешті держава отримає європейські дороги, а працівники – стабільну роботу та впевненість у майбутньому. Хочу створити власну родину та будувати свої плани виключно у рідній державі», - каже Олексій.

Його одноліток, механік Валентин Сафоник, встиг попрацювати у Казахстані, але сімейні плани змусили повернутись додому. Успішно пройшовши співбесіду, Валентин почав працювати на об’єктах «Великого будівництва» у компанії «Автомагістраль-Південь».

«Спочатку працював механіком на АБЗ у селі Ходовичі на Львівщині. Згодом - регіональним механіком на Донеччині. Нещодавно пішов на підвищення: тепер я механік нового АБЗ у рідному Павлограді. Чудові умови праці та гідна зарплатня», - говорить Сафоник.

Нагадаємо, як повідомив раніше заступник керівника Офісу президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, цього року за програмою Володимира Зеленського планують побудувати і відремонтувати рекордну кількість доріг – 6 500 км, а також 245 штучних споруд, з мостами включно.