Ілюстрація REUTERS

Дослідницька компанія IRS Group опублікувала свіжу інфографіку українського ринку електромобілів і гібридів за станом на 1 липня 2020 року, а також прогноз їх кількості на 2024 рік.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні зросли майже на третину

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Отже, за червень поточного року українці зареєстрували 790 електромобілів і 973 гібридів, таким чином їх кількість в Україні в цей момент становить 21836 перших і 22046 других. Статистика демонструє, що кількість реєстрацій не тільки вийшло на докарантинний рівень, але навіть перевищило тогорічні показники.

фото IRS Group

Компанія Nissan продовжує втрачати свою частку в щомісячних реєстраціях (-2%), а Tesla набирає її тими ж темпами (+2%). Однак якщо говорити про сумарний автопарк, внаслідок величезної кількості ввезених в Україну б/у Nissan Leaf японський бренд утримує лідерство в сегменті з багаторазовою перевагою над іншими (55%).

В сегменті гібридів домінує японський бренд Toyota, який займає практично половину сегмента (48%) завдяки відразу трьох моделей Toyota RAV4, Toyota Prius і Toyota Camry.

IRS Group нагадала, що за підсумками 2019 року в Україні було зареєстровано трохи більш як 36 тисяч електромобілів і гібридів. Експерти компанії прогнозують, що за підсумками 2024 року в Україні буде 246 тисяч електромобілів та гібридів, тобто за 5 років "електричний" автопарк зросте майже в 7 разів.

фото IRS Group