Стало відомо, коли і де в Україні запрацює єдиний електронний квиток (фото)

Міністр розповів, як працюватиме нова система в Україні.

Єдиний електронний квиток на всі види транспорту, впровадження якого напередодні підтримав Кабмін, запрацює вже в наступному місяці.

Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Сніданку з 1+1".

Читайте такожУ Києві відкрили першу з 6 перехоплюючих парковок біля метро (фото)

За словами міністра, Україна стане однією з небагатьох європейських країн, які запустять цю програму не в межах одного міста.

"Це об'єднання всіх видів транспорту: залізничного, внутрішнього авіасполучення, автобусних перевезень та муніципального. Починаємо всі в межах країни, а потім можна буде підключати і міжнародні перевезення", - розповів Криклій.

Київ, Харків і Дніпро вже протестували свою систему єдиного квитка. Там він буде працювати в рамках муніципального транспорту.

Криклій показав, як зараз виглядає квиток: має розмір аркуша А4, на ньому є кілька QR-кодів і детально розписана логістика для пасажирів.

Остаточний варіант Е-квитка буде іншим, обіцяє Криклій. За словами міністра, фактично це буде невеликий квиток з єдиним QR-кодом, який об'єднає всі необхідні види транспорту, який для себе вибере пасажир. Придбати квиток можна буде на сервісі Smart Ticket орієнтовно за тиждень. Тоді і запрацює послуга єдиного Е-квитка.

"Починаємо з нічних поїздів на напрямках Харків, Львів, Київ і метрополітен підключаємо. Це початковий етап - нічні потяги і метрополітен. Орієнтовно протягом місяця - весь муніципальний транспорт Києва", - розповів міністр.

Як повідомляв УНІАН, вчора Кабмін на засіданні схвалив запуск пілотного проекту з впровадження єдиного електронного квитка на різні види транспорту.