Термін реалізації проекту – до 30 червня 2021 року / фото УНІАН

Кабінет міністрів схвалив запуск пілотного проекту з впровадження єдиного електронного квитка на різні види транспорту.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожУ Києві частково обмежать рух Шулявським мостом

Відео дня

Що зміниться

«Ми розробили проект і виходимо на пілотне тестування для впровадження сучасних технологій з оформлення єдиного електронного квитка. Це дозволить скористатися замовленням послуг різних видів транспорту та об'єднати їх в одному місці з метою кращого планування подорожей і економії часу», - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що на даний момент на електронному порталі електронних послуг в режимі дослідної експлуатації функціонує кабінет пасажира з доступом для обмеженого кола осіб.

Термін реалізації проекту

«Після прийняття відповідного акта ми запускаємо цей експеримент, і він дозволить провести реалізацію пілотного проекту. Термін реалізації проекту – до 30 червня 2021 року», - сказав він.

Криклій зазначив, що на першому етапі до впровадження єдиного квитка буде залучена «Укрзалізниця» і метрополітен Києва.

«Надалі будемо додавати та види транспорту, в тому числі й авіаперевезення», - підкреслив міністр.

Хронологія подій

  • Влада столиці України планувала повний перехід транспорту на е-квиток з 1 листопада 2019 року, однак перенесла цей термін на 1 квітня 2020 року.
  • 2 червня 2020 року Міністерство інфраструктури знову анонсувало запуск єдиного електронного квитка для метро і залізниці в Києві.
  • Планувалося, що з 1 липня Київ остаточно перейде на електронний квиток. Повідомлялося, що розрахуватися за проїзд у громадському транспорті можна буде виключно безготівковим способом. Також у столиці з липня планували частково змінити правила пільгового проїзду в міському громадському транспорті.
  • 1 липня 2020 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про відстрочку повного переходу на єдиний електронний квиток у громадському транспорті столиці до кінця року.