За порушення термінів ввезення авто на водіїв чекає серйозний штраф / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів України погодив проект постанови, що дозволяє притягати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Про це у Facebook повідомив депутат від партії "Слуга Народу" Євген Брагар.

Читайте такожВ Україні з'явилася нова схема махінацій з "євробляхами" (відео)

Відео дня

Відповідальність за порушення термінів ввезення авто в митному режимі транзиту становить 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тисячі), за повторне порушення - 17 тисяч з позбавленням прав на рік з платним вилученням авто або без такого.

При цьому, Брагар зазначає, що "в грудні 2019 року був підписаний меморандум між "АвтоЄвроСилою" та міністром МВС щодо непритягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття закону про доступне розмитнення".

Скріншот з Facebook

Хронологія подій

  • З 23 лютого 2019 року в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники будуть платити штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України, однак парламент відстрочив їх введення до 22 серпня.
  • 12 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України ще на три місяці.
  • 20 вересня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про відстрочку на три місяці застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України.
  • У жовтні 2019 року в парламенті був зареєстрований законопроект про розмитнення "євроблях" за новою формулою. 
  • 2 жовтня 2019 року Кабінет Міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих "євроблях", до 1 січня 2020 року.