Коронавірус вдарив по столичному метрополітену / фото УНІАН

У період жорсткого карантину з 17 березня по 25 травня 2020 року столичний метрополітен недоотримав доходів на суму близько 621 млн грн.

Про це повідомляється на сайті метрополітену.

Читайте такожМетрополітен та транспортники просять у міськради компенсацію за роботу під час карантину

Відео дня

В офіційній заяві КП говориться, що у звичайних умовах підприємство отримує в середньому 277 млн ​​грн доходів в місяць від перевезень. При цьому, на виплату заробітної плати співробітникам підприємство витрачає до 200 млн грн на місяць.

Період жорсткого карантину

У метрополітені підкреслили, що з 17 березня до 25 травня метро взагалі не отримало доходів від перевезення. Також повідомляється, що через карантин метрополітен перевозить меншу кількість пасажирів на день: підземка щодня перевозить 1 млн пасажирів замість 1,5 млн в докарантинний період.

Представники профспілки підкреслили, що на період карантину втрата доходів підприємства за місяць досягла 162,2 млн грн.

«Тобто при строгих обмеженнях КП отримувало 6,3 млн грн середнього доходу на місяць, тоді як у звичайних умовах його середній дохід за місяць становить 169,2 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням уряду метро в Києві не працювало в період з 17 березня по 25 травня у зв'язку з карантином, введеним через пандемію коронавірусу.

Додаткове фінансування

У зв'язку з цим представники профспілок КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" попросили у депутатів "Київради" про додаткове фінансування комунальних підприємств-перевізників для виплати заробітних плат працівникам. Зокрема, "Київський метрополітен" попросив збільшити суму бюджетних асигнувань не менше ніж на 162 млн грн.

Борги по зарплаті

Водночас в КП "Київпастранс" заборгованість по виплаті заробітної плати склала 77,4 млн грн станом на 31 серпня 2020 року. При цьому, фінансовий результат підприємства за січень-липень був негативним і склав «мінус» 178,5 млн грн.

Карантинні зони

  • Столиця зараз знаходиться в "жовтій" карантинній зоні.
  • Навесні метро Києва два місяці не працювало через жорсткий карантин. Рух поїздів було відновлено 25 травня за умови дотримання пасажирами масочного режиму і соціальної дистанції.
  • 28 серпня 2020 року мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що в Києві можуть знову зупинити роботу наземного громадського транспорту і метрополітену за умови неспроможності лікарень надати допомогу пацієнтам з коронавірусом.