Кабмін збільшив строки будівництва метро на Виноградар / КП "Київський метрополітен"

Кабінет міністрів збільшив строки будівництва Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену від станції метро "Сирець" до житлового масиву Виноградар до 34 місяців з 24 місяців.

Читайте такожКличко показав будівництво метро на Виноградар (відео)

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"На сьогоднішньому засіданні уряд прийняв проект постанови "Про внесення зміни до пункту 19 Порядку державного фінансування капітального будівництва", згідно з яким пропонується збільшити терміни будівництва з 24 до 34 місяців, що дозволить здійснювати попередню оплату в розмірі до 95 відсотків вартості зазначених робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро "Сирець" до житлового масиву Виноградаря", - написав Мокан.

За його словами, необхідність збільшення термінів пов'язана з неможливістю своєчасного отримання частини замовленого і частково оплаченого обладнання і техніки для будівництва в результаті впровадження заходів щодо запобігання поширенню COVID-19.

Що цьому передувало

  • 14 грудня директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник заявила, що Київ не може закласти на 2021 рік необхідну суму коштів для завершення будівництва перших станцій метро на Виноградар - "Мостицька" та "Проспект Правди".
  • Будівництво тунелю нової гілки метро на Виноградар почали 2 вересня 2020 року - метробудівці запустили в роботу прохідницький комплекс, який прокладатиме тунель від майбутньої станції "Мостицька" до станції "Сирець".
  • Дві нових станції метро на Виноградар - "Мостицька" і "Проспект Правди", згідно з планом будівництва, планували відкрити в грудні 2021 року.