Кабмін прийме рішення про перерозподіл коштів держбюджету / фото УНІАН

Кабінет міністрів виділить додатково 117 млн грн на завершення реконструкції злітної смуги Одеського аеропорту.

Про це під час вступного слова перед засіданням Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожАеропорт "Бориспіль" може стати хабом для DHL Express

Відео дня

«Уряд напрацював рішення, яке дозволить прискорити завершення реконструкції злітної смуги аеропорту «Одеса».

Буде додатково виділено 117 млн грн на проектно-кошторисну документацію», - сказав він.

Аеропорт в Мукачево

Також прем'єр додав, що буде запропоновано внести до державної цільової програми проект з будівництва аеропорту в Мукачеві.

Будівництво доріг

Також прем'єр зазначив, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін прийме рішення щодо перерозподілу коштів держбюджету, виділених на будівництво доріг.

«На засідання винесено проект, яким пропонує внести зміни до переліку об'єктів будівництва, в першу чергу - в частині ремонту доріг. Це робиться з метою оптимізації та ефективного використання державних коштів. Тому що по деяких об'єктах відбулася економія, відбулися перенесення робіт по об'єктах. Тому пропонується з метою ефективного використання коштів перенести на інші об'єкти відповідні фінансові ресурси», - сказав він.

Одеський аеропорт

Як повідомляє Wikipedia, міжнародний аеропорт "Одеса" - це аеропорт третього за величиною міста України. Розташований в семи кілометрах на північний захід від центру міста. Аеропорт належить до групи найбільших аеропортів країни та пов'язує місто регулярними рейсами з Києвом, деякими містами країн СНД, Європи та Близького Сходу.

Аеропорт обслуговує південь України, що примикає до Чорного моря, на території якого розташовані найбільші морські порти України - Одеса, Чорноморськ, Миколаїв, Херсон.

Збитки аеропорту

У листопаді 2019 року Одеський аеропорт зазнав великих збитків через аварійну посадку турецького літака. Через вітер літак "Стамбул-Одеса" здуло з посадкової смуги. Під час аварійного приземлення у нього зламалася стійка шасі. Повітряне судно заблокувало смугу, сісти на аеродром не міг жоден літак.