Рух суден протокою Босфор призупинили через аварію

Танкер RAVA довжиною 249 метрів через поломку почало відносити до берега.

Рух суден протокою Босфор призупинили через аварію на нафтоналивному танкері.

Відповідне рішення увхалила адміністрація протоки Босфор у Стамбулі, повідомляє Sabah.

Танкер Rava довжиною 249 метрів йшов через протоку в супроводі буксира берегової охорони. У якийсь момент у танкера відмовили двигуни, і судно почало відносити до берега.

Щоб уникнути зіткнення, до танкера вислали кілька катерів берегової охорони, які за допомогою тросів змогли його зупинити в 300 метрах від берегової лінії Стамбульського району Єнікей.

Читайте такожЄгипет хоче $1 мільярд компенсації за аварію в Суецькому каналі

Задля безпеки рух через протоку призупинили, зараз до аварійного судна направлені додаткові буксири і рятувальні судна.

Зараз танкер, що втратив керування, буксують до місця якірної стоянки.

Згідно з даними сервісу MarineTraffic, танкер для перевезення сирої нафти Rava слідував в іспанську Картахену. Судно було спущено на воду в 2017 році, ходить під прапором Хорватії, портом приписки значиться місто Задар.

Протока Босфор: що відомо

  • Босфор - протока завдовжки 30 км у Туреччині, що з'єднує Чорне та Мармурове моря. Вона відокремлює азійську частину Туреччини від європейської.
  • Разом з протокою Дарданелли Босфор утворює один із найважливіших морських транспортних шляхів, що з'єднує акваторії Чорного та Середземного морів.
  • Протока Босфор належить до однієї з найбільш важкопрохідних проток у світі через інтенсивний рух транзитних суден, поромні переправи, дрібні судна, течії до 6 вузлів і різкі зміни погоди в осінньо-зимовий період.
  • Босфор є найвужчою міжконтинентальною протокою. Його максимальна ширина становить 3420 метрів, а мінімальна - 700 метрів.