У МВС заявили, що не можуть на кожному перехресті ставити поліцейського для запобігання порушень ПДР

Глава МВС озвучив інший варіант, який може допомогти поліцейським відстежувати порушників.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський стверджує, що в МВС не можуть поставити поліцейського на кожному з перехресть.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 Канал.

При цьому Монастирський озвучив інший варіант, який може допомогти поліцейським відстежувати порушників та потенційно зменшити кількість ДТП на дорогах України.

"Вже є така законодавча ініціатива у парламенті, щоб самі громадяни, фіксуючи на реєстратори у своїх автомобілях порушення, могли передавати ці відео в правоохоронні органи, в поліцію зокрема. Завдяки цьому особа могла б притягатися до адміністративної відповідальності", - пояснив він.

У МВС таким чином хочуть збільшити так звану профілактику ДТП, долучивши до ініціативи свідомих водіїв.

Читайте також"Листів щастя" побільшає: журналісти розповіли, як працюють нові камери фіксації порушень на дорогах (відео)

Як повідомляв УНІАН, з 22 жовтня ще 17 комплексів автофіксації порушень ПДР запрацювали на дорогах України. Так, прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі, запрацювали на автомобільних дорогах Львова, Вінниці, Харкова, а також Донецької та Харківської областей.