У Зеленського анонсували відкриття руху по всіх частинах мосту в Запоріжжі до Дня Незалежності

На продовження будівництва цих мостів через Дніпро виділені 2,2 млрд гривень.

Під час робочої поїздки до Запоріжжя заступник голови Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив про те, що міст у Запоріжжі будується темпами, яких Україна ще не бачила, і вже до Дня Незалежності буде відкрито рух по всіх частинах мосту, передає Укрінформ.

“Минулого року відкрито рух по частині мосту. Завдання - до Дня Незалежності відкрити рух по всіх частинах мосту. Працювати треба і вдень, і вночі. Міст будується темпами, яких не бачила країна. Наше завдання виконати доручення Президента", - заявив Тимошенко.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков повідомив, що на продовження будівництва цих мостів через Дніпро виділені 2,2 млрд гривень: "Фінансування є. Той темп, який підрядник взяв, ми зможемо підтримати".

Запорізський міст – відомий довгобуд, будувати його почали 16 років тому, але роботи там були заморожені до минулого року. Після добудови він стане найвищим мостом в Україні: висота його пілонів сягає 166 метрів.

На сьогодні змонтовані всі необхідні блоки на підходах до балкового мосту та готуються до першого етапу насування секції №1, після чого будуть продовжені роботи зі збирання інших секцій та з монтажу решти монтажних блоків. На споруді №9, що знаходиться на острові Хортиця, продовжуються роботи з влаштування основи під тимчасові опори. На будівельному майданчику №1 у районі Кривої Бухти вже на завершальному етапі знаходиться збирання четвертої секції прогонової будови мосту, а також продовжується укрупнювальне збирання металоконструкцій тимчасових та монтажних опор.

Раніше Тимошенко повідомляв також про те, що рамках програм “Велике будівництво” та “Велика реставрація” на острові Хортиця оновлять інфраструктуру, у тому числі збудують музей.