Акваторію портів на Дунаї буде розширено \ фото studlive.by

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення акваторії морських портів на Дунаї.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Мова йде про порт в Ізмаїлі, Рені та порт "Усть-Дунайськ". Нам вдалося за останні півроку збільшити вантажообіг цих портів з 30 тисяч тонн на місяць до 1,7 млн тонн. Більш ніж у 50 разів. І це не межа. Ми бачимо, що в чергах на вхід до цих портів буває до сотні суден, а тому працюємо над розширенням їх пропускної здатності. Сьогоднішнє рішення уряду спрямоване саме на це", - сказав він.

Відео дня

За його словами, це рішення також дозволить підвищити безпеку судноплавства на Дунаї, зокрема, контроль та підтримання оголошених глибин.

Українські порти під час війни

Російські окупанти захопили острів Зміїний (Одеська обл.) у Чорному морі у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

30 червня після вогневих ударів по Зміїному українськими ракетними та артилерійськими підрозділами російські загарбники залишили острів. У Росії це назвали "жестом доброї волі".

4 липня на острові Зміїний встановлено прапор України. Звільнення острова Зміїний відкрило шлях до розташованих на Одещині портів "Ізмаїл", "Рені" та "Усть-Дунайськ".

Вас також можуть зацікавити новини: