Абромавічус звільнив президента "Антонова" Олександра Донця

Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів, Кабміну та Офісу президента.

Державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента державного підприємства "Антонов" Олександра Донця.

Читайте такожУкраїнський гігант "Мрія" перевіз до Польщі рекордний медичний вантаж - за посадкою спостерігали онлайн тисячі людей (відео)

Як повідомляє прес-служба концерну, відповідний наказ 9 червня підписав генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус. Також він призначив тимчасовим виконувачем обов'язків керівника держпідприємства "Антонов" віце-президента по проектуванню "Антонова" Олександр Лося.

Згідно з повідомленням прес-служби, напередодні комісія ДК "Укроборонпром" завершила перевірку ДП "Антонов" і передала матеріали за її результатами в Службу безпеки України та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Перевірка проводилася з 27 квітня по 22 травня за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на підставі даних СБУ, згідно з яким мова йде про "заподіяння шкоди національним інтересам України, пов'язане з бездіяльністю, послідовними безсистемними управлінськими діями керівництва державного підприємства "Антонов".

"За результатами перевірки були виявлені численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, які могли спричинити значні збитки державі та завдати істотної шкоди репутації найбільшого авіаційного підприємства України", - сказано в повідомленні.

Результати перевірки разом з матеріалами про дії керівництва підприємства, що містять ознаки кримінальних злочинів, передані для подальшої оцінки та розслідування в правоохоронні органи. Акт перевірки також направлений до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Кабінет міністрів і Офіс президента України.

Довідка УНІАН. ДП "Антонов" - найбільший і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.