"Велике будівництво" доріг може забезпечити півмільйона нових робочих місць / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль планує створювати нові робочі місця шляхом залучення українців до ремонту і будівництва автомобільних доріг.

Читайте такожГончарук обіцяє зростання української економіки мінімум на 40% за п'ять років

Про це він написав у своєму Telegram-каналі після робочої зустрічі з представниками Національної асоціації шляховиків України.

Відео дня

За його словами, створення робочих місць є не лише плацдармом для подолання "коронакризи", але й фундаментом для подальшого економічного розвитку.

На зустрічі обговорювалося питання про необхідність залучення до будівельних робіт українців.

"Зараз, коли додому повернулося стільки наших громадян, ми маємо забезпечити їх роботою. На мою думку, будівництвом українських доріг мають займатися українські фахівці, навіть якщо контракт отримала іноземна компанія. Ми хочемо, щоб якомога більше наших людей було залучено до робіт й більше українських матеріалів використовувалося на будівництві", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні стартувала "велике будівництво". При цьому навіть після суттєвого урізання деяких видатків державного бюджету у зв'язку з кризою бюджет Дорожнього фонду не змінився і становить понад 70 мільярдів гривень.

Прем'єр обіцяв, що найближчим часом буде створено понад 500 тисяч нових робочих місць.