За посадкою «Мрії» спостерігали онлайн близько 80 тисяч людей / фото facebook/LotniskoChopina

Український літак Ан-225 "Мрія" 14 квітня перевіз до столиці Польщі - Варшави з Китаю рекордний за об’ємом вантаж медичних засобів у рамках боротьби зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19.

Читайте такожНайбільший український транспортний літак "Мрія" вирушив у перший рейс після модернізації (фото, відео)

Про це повідомляє ДП “Антонов” на своїй сторінці у Facebook.

За посадкою Ан-225 в польському аеропорту Шопена, який вів пряму трансляцію події, спостерігали онлайн близько 80 тисяч людей.

13 квітня "Мрія" вилетіла з китайського аеропорту Тяньцзінь, де в неї завантажили близько 100 тонн медикаментів, тестів для проведення лабораторних аналізів, медичних масок та інших засобів захисту, загальним об’ємом майже 1000 м3. "За всю історію авіації такий об’єм вантажу ще ніколи не перевозився всередині вантажного відсіку літака. Після завантаження найбільший у світі транспортний літак здійснив переліт до Варшави з приземленням на маршруті в аеропорту Алмати, Казахстан для дозаправлення паливом і відпочинку екіпажу", - йдеться у повідомленні.

Цей рейс на замовлення компанії Chapman Freeborn Airchartering Ltd (Велика Британія) став першим для Ан-225 після технічного обслуговування та модернізації, яку провели фахівці ДП "Антонов".

Таким чином, Ан-225 «Мрія» долучилась до роботи флоту літаків Ан-124-100 "Авіаліній Антонова", які виконують чартерні авіаперевезення гуманітарних і медицинських вантажів, необхідних для боротьби зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19. На сьогодні з кінця березня авіакомпанія «Авіаліній Антонова» вже перевезла понад 1400 тонн вантажу з Китаю до різних країн Європи, Америки, Близького Сходу.

фото facebook/antonov.company
фото facebook/antonov.company
фото facebook/antonov.company

Нагадаємо, що українській "Мрії" належать понад 250 рекордів у галузі авіації, зокрема, і перевезення моновантажу вагою у 187,6 т, а також абсолютний рекорд з вантажопідйомності у 253,8 т.