Кабмін врегулював механізм "єдиного вікна" митниці / фото УНІАН

Кабінет міністрів прийняв постанову про використання механізму "єдиного вікна" для міжнародної торгівлі.

Читайте такожУкраїнська митниця похвалилася перерахуванням доходів до бюджету

Як передає прес-служба Міністерства фінансів, постановою затверджено порядок взаємодії між декларантами, їх представниками, іншими зацікавленими особами та митними органами, установами та організаціями, уповноваженими на здійснення дозвільних або контрольних функцій з переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, з використанням механізму "єдиного вікна".

Відео дня

Зазначається, що постанова прийнята з метою приведення у відповідність з Митним кодексом України Порядку взаємодії з використанням механізму "єдиного вікна" між декларантами, митними органами та іншими державними органами на заміну чинному порядку.

"Постановою вводяться нові інструменти електронної взаємодії з використанням механізму "єдиного вікна" між бізнесом, митними та іншими державними органами", - сказано в повідомленні.

У Мінфіні також нагадали, що "Єдине вікно" митниці розпочало свою роботу 4 роки тому, і його впровадження істотно спростило ведення зовнішньоекономічної діяльності. На сьогодні 100% імпортних операцій здійснюється за допомогою цього веб-сервісу.

Що цьому передувало

  • Державна митна служба України вводить з 7 листопада обов'язкове заповнення Загальної декларації прибуття (ОДП) для імпортерів, що сприятиме зменшенню ризику потрапляння в країну небезпечних товарів.