falseУ 2021 році акція "Автомобіль року в Україні" відзначає ювілей - 20 років! Увесь цей час акція залишається вірною своїй місії об’єднувати лідерів автомобільного ринку та виховувати в людях усвідомлений вибір купівлі якісних авто. 

Цього року в акції взяли участь 44 моделі автомобілів, з яких 25 боролися за перемогу в головних номінаціях – "Легковий автомобіль 2021" і "Кросовер / SUV 2021". За результатами голосування громадського журі за звання кращих до фіналу увійшли Audi A4, Citroen C3, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Taycan і Skoda Octavia в номінації "легковий автомобіль 2021" і Audi Q7, Ford Kuga, Peugeot 2008, Skoda Kamiq і Volvo XC40 в номінації "Кросовер/SUV 2021". Експертне журі протестувало всі 10 авто-фіналістів і визначилися з балами в головних, додаткових і спеціальній номінаціях. За сумою балів громадськості та експертів були визначені переможці. Загальне охоплення акції понад 12 млн користувачів.

false

Отже, переможцями головних номінацій стали:

"Легковий автомобіль 2021" - SKODA OCTAVIA

Skoda Octavia стала беззаперечним лідером як у експертів, так і у громадськості, і ще раз продемонструвала прихильність автолюбителів до бренду Skoda.

"КРОСОВЕР / SUV 2021" - PEUGEOT 2008

Обидва журі також зійшлися на думці і вибрали фаворита в номінації, яким став компактний, яскравий і технологічний Peugeot 2008.

Переможці додаткових номінацій:

Фіналістами номінації "Електромобіль / плагін-гібрид" стали Audi e-tron Sportback, Volvo XC40 і Porsche Taycan. Вирішальними для переможця стали голоси експертів і перемогу здобув Porsche Taycan.

У номінації "Гібрид" абсолютним лідером серед фіналістів Honda CR-V Hybrid, Mercedes-Benz E-Class і Toyota CH-R стала Honda CR-V Hybrid.

За звання "Сімейний автомобіль" боролися Opel Zafira Life, Ford Kuga і Toyota Highlander. Завдяки громадськості переможцем номінації "Сімейний автомобіль" став Opel Zafira Life.

У номінації "Дизайн" за результатами голосів громадськості лідирували DS3 Crossback і Porsche Taycan. Але голоси експертів за сумою балів остаточно визначили переможцем Porsche Taycan.

У номінації "Співвідношення ціна / якість" фіналістами за сумою балів стали Citroen C3, Ford Kuga і Skoda Kamiq. Переможцем номінації став Citroen C3.

У номінації "Автомобіль преміум сегмента" думки громадськості та експертів розділилися у виборі лідера серед Audi Q7, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Taycan. Переможцем за сумою балів став Mercedes-Benz E-Class.

Цього року і комерційні автомобілі брали участь в акції і основними лідерами стали Opel Vivaro, MAN eTGE і Opel Combo. Переможцем номінації "Комерційний автомобіль" с Opel Vivaro.

У спеціальній номінації "Спортивна модифікація" лідерами голосування стали Audi RS 6, Audi RS 7 і Mercedes-AMG E63 S, але переможцем стала Audi RS 6.

Переможці в головних, додаткових та спеціальних номінаціях:

Про акцію

Всеукраїнську акцію "Автомобіль року в Україні" було засновано у 2001 році. Акція є найбільш авторитетною подією в автомобільній індустрії у виборі кращих автомобілів року. Метою акції є представлення журналістам і громадськості автомобілів офіційних імпортерів нових моделей, що дебютують у поточному році. Переможці у головних і додаткових номінаціях визначаються за результатами голосування Експертного та Громадського журі. З метою підтвердження прозорості з 2017 року за процесом голосування стежить міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly (ТОВ "Бейкер Тіллі Україна")

Організатор акції – ТОВ "АВТОМЕДІА АГЕНТСТВО", за участі Всеукраїнської Асоціації Автомобільних Імпортерів і Дилерів (ВААІД), Асоціації автовиробників України "УкрАвтопром" (УАП), Транспортної академії України (ТАУ), Федерації роботодавців автомобільної галузі України (ФРАУ), ГО "Автомобільна федерація України" (ФАУ) та ГС "Національна рада з безпеки дорожнього руху" (НБДР), Першого автомобільного телеканалу та автомобільного порталу Автоцентр.

Генеральний партнер акції – моторні оливи TOTAL QUARTZ

Фінансовий партнер акції – Креді Агріколь Банк

Страховий партнер акції – страхова компанія ARX

Юридичний партнер акції – юридична група LCF

Деталі акції на www.autoroku.ua