Зеленський про залізничні вокзали: здав би всі в концесію

Зеленський вважає, що це добра світова практика, коли на вокзалах працюють рітейлери, кінотеатри або кафе.

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про розвиток залізничних вокзалів, заявив, що державі потрібно здати всі вокзали в концесію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві.

Читайте такожСлідом за морпортами, в Україні готують до концесії залізничні вокзали

"Мені здається, я б здав всі вокзали в концесію, було б дуже круто. Нехай люди заробляють, нехай люди отримують комфорт", - сказав він.

За його словами, це добра світова практика, коли на вокзалах працюють рітейлери, кінотеатри або кафе.

Передача вокзалів у концесію: що необхідно знати

  • 15 червня, в.о. голови правління компанії Іван Юрик заявив, що підготовка залізничних вокзалів до передачі в концесію може розтягнутися на 3 роки.
  • У листопаді 2020 року Кабмін затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів, які планується реалізувати до 2023 року.
  • У переліку таких пріоритетних інвестпроектів у залізничній галуз і- концесія вокзалів і станцій Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський, Хмельницький.
  • Міністерство інфраструктури розглядає залізничні вокзали Києва та Вінниці в якості перших потенційних концесій.
  • За словами в. о. члена правління компанії, директора філії "Пасажирська компанія" Олександра Перцовського, інтерес до проекту концесії українських вокзалів виявляють 5-6 українських та іноземних компаній-інвесторів.
  • 22 лютого 2021 року міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про те, що Міністерство інфраструктури у зв'язку із зацікавленістю інвесторів розглядає можливість передачі в концесію вокзалів Одеси та Львова.