У ході протидії проявам корупції у сфері освіти СБ України у Дніпропетровській області за сприяння керівництва вищого навчального закладу викрито схему вимагання та отримання хабарів, розроблену та впроваджену посадовою особою одного з вищих державних навчальних закладів Дніпропетровська.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними відомтсва, 1 лютого ц.р. співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури, затримали завідувача кафедри хімії на «гарячому» під час одержання ним хабара у розмірі 900 грн.,  які він вимагав від студента за складання академічної заборгованості. Педагог-хабарник створив умови, за яких студенти були вимушені складати іспити та заліки йому особисто. За погашення кожного виду заборгованості було встановлено так звану «таксу», в разі незгоди платити він погрожував боржникам відрахуванням з учбового закладу.

Відео дня

За матеріалами СБУ прокуратурою Жовтневого району Дніпропетровська стосовно завідувача кафедри порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.