Генпрокуратурою організовано перевірку у відомстві Табачника щодо оприлюднених у ЗМІ фактів закупівлі ним підручників для учнів 1 класів за завищеними цінами.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із засобами масової інформації ГПУ, відповідне доручення дано Державній фінансовій інспекції України.

Хід перевірки перебуває на контролі генерального прокурора України.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 березня "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель" повідомили, що 19 березня ДНУ "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" та Міносвіти уклали угоду про закупівлю підручників для 1 класу на суму 61,13 млн. грн. Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через те, що автори підручників мають право самостійно визначати видавництво, яке буде здійснювати видання його твору.

Усі підручники "рекомендовані Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України".

Після цього народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович повідомила, що направила депутатське звернення до генерального прокурора та голови Державної фінансової інспекції України щодо неефективного використання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України державних коштів під час друку підручників.

В свою чергу у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту пояснюють, що купують дорогі підручники через те, що вони є авторськими і друкуються малим тиражем.