Це свідчення того, що Росія є державою-агресором, підкреслив Клімкін / УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що спостерігачам з Російської Федерації, які організувала незаконні вибори в окупованому Криму і на Донбасі, немає чого робити на виборах президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС України сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Чехії Томашем Петршічеком.

"Я насправді не бачу ніякої колізії. Ми чітко сказали, що МЗС не буде реєструвати офіційних спостерігачів від Російської Федерації на наступні вибори. Це є наша політична позиція. Це є свідчення того, що Росія є державою-агресором", - наголосив Клімкін.

Відео дня

"І навіть юридично допустити російських офіційних спостерігачів в Україну неможливо", - додав Клімкін.

Читайте такожНе дочекавшись відповіді Тимошенко, Садовий пішов просити допомоги у Вакарчука

"Тому ми надіслали відповідно офіційне звернення до Бюро з демократії і прав людини, що російських спостерігачів тут бути не може. В історії ОБСЄ є відповідні прецеденти", - зазначив він.

"Тут вже дуже чітко. Що заявляє Росія стосовно своїх прагнень - вона може заявляти все, що завгодно. Але за визначенням російських спостерігачів на ці вибори бути не може", - заявив Клімкін.

Також він нагадав, що в Україні два органи можуть реєструвати офіційно спостерігачів – Міністерство закордонних справ і Центральна виборча комісія.

"Я сподіваюсь, що і ЦВК не буде аж за визначенням реєструвати російських офіційних спостерігачів. Це абсолютно неправильно ані з політичної, ані з юридичної, і врешті-решт і з моральної точки зору. І ніякої колізії я тут не бачу, а Росія може заявляти все що завгодно", - наголосив він.

Крім того, глава МЗС додав, що "тим, хто організовує нелегітимні вибори в окупованому Криму і окупованому Донбасі, їх офіційним спостерігачам, просто немає чого робити в Україні".