Відмова Вакарчука ставить хрест на шансах Садового та Гриценка / колаж mukachevo.net

Раніше, на з’їзді партії «Громадянська позиція», народний депутат України, Мустафа Найєм закликав Гриценка, Садового та Вакарчука домовлятися про об'єднання, бо це єдиний шанс на перемогу.

Схожу думку висловлював і народний депутат України Єгор Соболєв: Якщо на майбутніх президентських виборах не буде єдиного демократичного кандидата, доведеться обирати між отрутою і лайном. Тому Садовий, Гриценко і Вакарчук мають це усвідомити і вийти на об'єднання до лютого.

Як пише "Еспресо", надія на об’єднання жевріла до останніх днів - кандидат в Президенти України Анатолій Гриценко в інтерв’ю BBС News Україна заявив, що йому частково вдалося об’єднати зусилля  з Святославом Вакарчуком:

Відео дня

Логічно, щоб ті, хто стоять на одній ціннісній платформі, об'єднали свої зусилля. Частково нам це вже вдалося… Вже знаємо, що Святослав Вакарчук ухвалив рішення не йти у президенти. Його ціннісні позиції - до влади повинні прийти проєвропейські сили, мають бути рішучі зміни. Це є у моїй програмі, і це ж декларує Андрій Іванович Садовий.

Однак сам співак заперечив будь-яку можливість навіть починати розмову про підтримку когось з кандидатів у президенти:

У мене немає планів по підтримці жодного кандидата у президенти. Як виборець, як свідомий громадянин і як людина, яка декларує бажання справжніх змін, для мене зараз головним є не прізвище, а ідеї та їхня імплементація. Для мене важливо, що роблять політики або потенційні кандидати в президенти і набагато менше, що вони говорять. Я виключаю сам факт того, що через якісь політичні "ласощі", через персональні амбіції чи дивіденди, я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні. Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою, чи кому ти допоможеш. На кону значно більше – доля держави, – сказав музикант

Раніше, політологи пояснювали, чому об’єднання Анатолія Гриценко та Андрія Садового вже не відбудеться, бо соратники Гриценка, як і він сам, реально не планують вигравати президентські перегони, а працюють вже на парламентські вибори. Анатолій Гриценко взагалі скаржився на інформаційні атаки, організовані Андрієм Садовим