Напередодні у Раді пролунали заяви про нібито підкуп виборців політсилами / фото УНІАН

МВС ще не отримало заяв про нібито підкупи виборців штабами кандидатів у президенти чинного глави держави Петра Порошенка та лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це радник міністра внутрішніх справ України, член координаційного штабу МВС щодо порушень виборчого законодавства Іван Варченко повідомив під час брифінгу в Києві.

Читайте такожЗ початку виборчої кампанії поліція зафіксувала понад 650 повідомлень про пов'язані з виборами події

Відео дня

Варченко зауважив, що органи внутрішніх справ реагують на абсолютну більшість заяв політиків щодо порушень виборчого процесу.

«Гучні заяви, які вчора прозвучали у Верховній Раді з боку суб’єктів виборчого процесу, ще не дійшли до поліції у вигляді конкретних матеріалів», - сказав радник глави МВС.

За його словами, «заяви Тимошенко стосувались формування виборчих мереж та порушень у Реєстрі виборців і заяви Герасимова, які прозвучали з іншого боку, про порушення щодо підкупу виборців».

«Наразі ми не отримали цих заяв у формі, яку можна перевірити зі змістовними даними, – що, де і коли відбулося», - додав Варченко.

Як повідомлялося, 4 лютого на засіданні Погоджувальної ради голів парламентських фракцій і комітетів Тимошенко та голова фракції «БПП» Артур Герасимов обмінялися звинуваченнями у підкупі виборців.

Зокрема, лідер "Батьківщини" заявила, що вимагає від МВС розслідувати нібито масовий підкуп виборців, який планує президент і його штаб. Інша заява про злочин, яку "Батьківщина", за словами Тимошенко, подасть до МВС, стосується збільшення кількості виборців у відповідному реєстрі.

Своє чергою Герасимов заявив, що партія "Батьківщина" і Тимошенко вже нібито розпочали кампанію з підкупу виборців і збір персональних даних.