Сергій Березенко фігурує в кримінальних провадженнях про порушення виборчого законодавства / фото УНІАН

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко фігурує в кримінальних провадженнях про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня».

Читайте такожАваков назвав кількість кримінальних справ, відкритих через порушення виборчого процесу

Відео дня

На запитання, чи фігурує заступник голови фракції «БПП» Сергій Березенко в кримінальних провадженнях, голова МВС відповів: «Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він - народний депутат, і щодо нього слідчі дії проводити не можна. Але за фактом - так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла велику пачку документів. Там так само фігурує Березенко»

Аваков додав, що співробітники офісу Березенка в Чернігові викликали поліцію, тому що до них прийшли представники преси і почали знімати «як там бабусям щось роздають».

«З іншого березенківського офісу зателефонували самі журналісти і заявили, що їм перешкоджають у професійній діяльності, не пускають туди, де незаконно роздають гроші. І туди, і туди приїжджали поліцейські. «У вас ордер на обшук є? - Ні. - Забирайтеся». Але і без обшуку є над чим попрацювати. Поліція заходила, опитувала громадян, фіксувала, документувала, відкривала провадження», - додав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого Аваков заявив, що поліція з початку виборчої кампанії за фактами порушень виборчого законодавства відкрила 77 кримінальних проваджень.

Загалом з початку виборчого процесу поліцією зареєстровано 1741 повідомлення, пов'язане з виборчим процесом. Здебільшого зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією - 1102, підкупом виборців - 130, пошкодженням майна - 30 і хуліганством - 27.