За словами очільника МВС, доступ до системи відкритий 24 години на добу / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ запустили інформаційно-аналітичний портал «Вибори 2019», який в онлайн-режимі інформуватиме про порушення виборчого законодавства.

Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

«Публічність виборчого процесу - страшний сон фальсифікатора, сьогодні він став реальністю. Ми запускаємо новий онлайн-сервіс - інформаційно-аналітичний портал «Вибори 2019». Тепер кожен бажаючий може дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства, складені адміністративні протоколи та відкриті кримінальні провадження. Все з докладним описом і судовими рішеннями, якщо вони є», - сказав Аваков.

Відео дня

Читайте такожСБУ проводить низку обшуків у регіонах через створення "виборчих пірамід" під керівництвом одного з нардепів

За словами очільника МВС, доступ до системи відкритий 24 години на добу за посиланням http://vybory2019.mvs.gov.ua/.

«Наприклад, кожен, хто буде моніторити цю систему, зможе подивитися загальну кількість порушень залежно від статей КПК та адміністративного кодексу, ознайомитися з даними про зафіксовані події за датою і їх процентному співвідношенні по містах і населених пунктах…», - уточнив Аваков.

«Ми в подальшому будемо розвивати цей ресурс. На офіційному порталі розміщена коротка фабула, після переходу відкривається меню карти. Ми виділяємо наступні категорії – адміністративні порушення, кримінальні, інші події і не кваліфіковані. В подальшому, статус некваліфікованих змінюється. Всі порушення фіксуються на карті, користувач може вибрати дату або подивитися загальну кількість. Вся інформація на ресурсі деперсоналізована», - зазначив начальник департаменту інформатизації МВС Ігор Бондаренко.

«Ми не публікуємо тут інформацію, що може вплинути на хід слідства, однак те, що ми публікуємо - кількість та склад злочинів - дасть нам додатковий інструмент суспільного контролю. Крім того, таким чином, ми даємо інструмент для професійних аналітиків», - додав Аваков.