З початку виборчої кампанії переважали повідомлення про незаконну рекламу кандидатів / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про типові порушення в ході виборчої кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він розповів на прес-конференції.

За його словами, від початку виборчої кампанії переважали повідомлення щодо незаконної реклами кандидатів. Особливо в перші дні, коли кандидати вже були зареєстровані, а виборчі фонди — ще ні.

Відео дня

Читайте такожУ МВС запустили онлайн-моніторинг порушень на виборах

За результатами таких повідомлень було складену велику адміністративних протоколів, оскільки реклама не була сплачена з виборчих фондів.

Зараз — пік скарг кандидатів одного на іншого, коли скаржаться на організацію підкупу виборців, взаємні обвинувачення у створенні мереж по підкупу виборців.

Також він додав, що зараз наростають випадки хуліганських дій під час проведення мітингів того чи іншого кандидата, коли опоненти намагаються зірвати такі мітинги.

Також він додав, що зараз поліція розслідує і більш серйозні справи, наприклад, щодо коштів на заставу одного з кандидатів у президенти.

За словами міністра, заставна сума цього кандидата була зібрана нібито з пожертв приватних осіб, які, як виявилося, були не в курсі, що жертвували кошти кандидату на заставу.

Говорячи в цілому по кількість повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, Аваков зазначив, що найбільшу кількість таких повідомлень реєструють щодо кандидата в президенти Петра Порошенка, на другому місці — кандидат в президенти Юлія Тимошенко.

“478 повідомлень стосуються партії “Солідарність” та їхнього кандидата. На другому місці 358 повідомлень — це “Батьківщина”, 169 - “Самопоміч”, 132 — партія “Громадянська позиція” Гриценка і 122 — Ляшко.

Аваков уточнив, що ці повідомлення не обов’язково є повідомленням про порушення з боку кандидата. Це можуть бути також повідомлення від штабу цього кандидата стосовно порушень своїх конкурентів.