Вибори відбудуться 31 березня / фото УНІАН

Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування в день виборів президента та форму виборчого бюлетеня для повторного голосування.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення члени ЦВК ухвалили під час сьогоднішнього засідання.

За словами заступника голови ЦВК Євгена Радченка, текст бюлетеня надрукують лише з одного боку на аркуші розміром 20 на 80 см пісочного кольору з належними захисними елементами, а імена кандидатів будуть розміщені в алфавітному порядку разом із тими даними про них, які викладені в постанові про реєстрацію кандидатів.

Відео дня

Згідно з постановою комісії про форму бюлетеня, номер виборчої дільниці буде надрукований високим друком із застосуванням захисної фарби, яка проявляється на звороті бюлетеня.

Читайте такожВибори-2019: балотуватися на посаду президента будуть 39 кандидатів (список)

Зазначається, що виборчі бюлетені надрукують з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення й у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців за даними Державного реєстру виборців станом на 7 березня.

Крім того, ЦВК ухвалила утворення комісії, що складається з 14 представників кандидатів, для здійснення контролю за виготовленням виборчих бюлетенів на ДП “Поліграфічний комбінат “Україна”.

Як зазначив Радченко, заяви про наявність представника у комісії подали 15 кандидатів, але в одному з випадків документи не були оформлені належним чином, тому кандидат забрав заяву.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня ЦВК скасувала реєстрацію кандидата у президенти Андрія Садового, 7 березня - Сергія Кривоноса, а 8 березня - Дмитра Гнапа, Дмитра Добродомово та Євгена Мураєва.