У військових частинах в зоні ООС облаштують виборчі дільниці / фото УНИАН

Центральна виборча комісія ухвалила рішення утворити спеціальні виборчі дільниці та комісії на території військових частин у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 14 із 16 членів комісії, двоє утримались.

Читайте такожНа Львівщині поширюють фейк про роздачу повісток з воєнкомату на виборчих дільницях

Як зазначив член ЦВК Михайло Вербенський, подання Міністерства оборони України про утворення у винятковому випадку спеціальних виборчих дільниць на території військових частин (формувань) на виборах президента та відповідних дільничних виборчих комісій надійшли до ЦВК 6 березня.

Розглянувши зазначені документи, комісія встановила їхню відповідність вимогам українського законодавства та ухвалила утворити спеціальні дільниці та комісії на території військових частин у зоні проведення ООС.

Як повідомила прес-служба ЦВК, також спеціальну дільницю утворено у Львівській області.

Згідно з постановою ЦВК, на території Донецької області утворено 65 спеціальних виборчих дільниць, на території Луганської області – 14, на території Львівської області – 1.

Як повідомляв УНІАН, раніше командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що військовим, які несуть службу в районі проведення ООС на Донбасі, не будуть підвозити урни з бюлетенями для голосування на президентських виборах 31 березня.

"Там, де буде можливість відійти, то підуть і проголосують. А там, де немає можливості, то значить, будуть продовжувати захищати", — зазначив він.