Поліцейські взяли під цілодобову охорону окружні виборчі комісії / фото УНІАН

Поліцейські взяли під цілодобову охорону окружні виборчі комісії.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації Національної поліції України, про це сьогодні поінформував заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич під час відео-селекторної наради за участі представників територіальних підрозділів.

«Від сьогодні ми взяли під охорону всі окружні виборчі комісії – їх 199. Для забезпечення безпеки їх роботи по всій державі цілодобово залучені понад 400 працівників поліції», – наголосив заступник глави Нацполіції.

Відео дня

Читайте такожУ Нацполіції назвали найпоширеніші схеми підкупу на виборах

За його словами, наразі поліція взяла під контроль доставку виборчих бюлетенів до окружних виборчих комісій. А вже наприкінці наступного тижня після доставлення бюлетенів поліцейські почнуть охороняти дільничні виборчі комісії.

Фацевич зазначив, що поліція докладе всіх зусиль, аби не допустити порушень виборчого законодавства.

Крім того, Фацевич повідомив, що за добу до поліції надійшло 145 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. За 9 фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Він також додав, що загалом від початку передвиборчої компанії зареєстровано 3 тис. 787 заяв та повідомлень, з яких за 202 поліція відкрила кримінальні провадження. Серед них 93 пов’язані з порушенням виборчого законодавства, а 109 - із проведенням передвиборчої кампанії. Також поліцейські склали 606 адміністративних протоколів.