Між політикою і шоу-бізнесом в Україні все частіше важче знайти різницю / УНІАН

Межа між реаліті-шоу і політикою в усьому світі стає все менш помітною. Але в Україні її остаточно стерли. Уявіть собі політичну версію шоу «Холостяк». Один з тих, чиє ім’я буде зазначене в довжелезному бюлетені на виборах президента – Ігор Шевченко – буквально перетворив свою кампанію на шоу про побачення.

Про це пише Washington Post, додаючи, що його політично-романтична програма має дуже відверту і водночас претензійну назву: «Хочеш стати дружиною президента?». І в шоу саме про це і йдеться. Шевченко – 48-річний випускник Університету Міннесоти з молодим обличчям – планує обрати собі дружину з 300 жінок, які подали заявки онлайн. Весь процес знімають і випускають серіями по 12 хвилин.

Читайте такожBloomberg: «Найбрудніша» гонка в Україні штовхає вибори на тонкий лід

Відео дня

Видання зауважує, що це навіть не найбільш зухвалий випад у президентській гонці цього року. Адже в опитуваннях зараз лідирує комедійний актор Володимир Зеленський, єдиний політичний досвід якого полягає лише в тому, що він грав президента України в телесеріалі. Ще одним зі скандальних моментів видання називає реєстрацію кандидатури Юрія Тимошенка, мета якого, вірогідно, відібрати частину голосів у Юлії Тимошенко. Остання добивається повернення до влади після того, як її випустили з в’язниці у 2014 році. Європейський суд з прав людини визнав, що її засудження було «незаконним і невиправданим».

Повертаючись до «романтичної» передвиборчої кампанії Шевченка, видання зауважує, що вона не викликала осуд з боку груп, які відстоюють права жінок. Втім, голова Українського форуму в Королівському інституті міжнародних відносин у Лондоні Орися Лутцевич прокоментувала, що спочатку не повірила інформації про реаліті-шоу Шевченка.

Читайте такожWashington Post: Новому президенту України доведеться боротися зі старою системою еліт

«А потім я подумала, що це принижує жінок. Але в Україні чутливість до таких питань нижча. Тому я подумала, що це навіть геніально. Це гра на близькості до виборця. Немає бар’єра між політикою й особистим життям. В Україні політичні еліти недосяжні. Це спроба скоротити цей поділ», - прокоментувала вона.

Видання зауважує, що у Шевченка немає серйозних шансів здобути перемогу. Опитування кажуть, що його підтримують менше 1% виборців. Однак, шоу все ж принесло йому користь. Адже в політичному полі він був майже нікому не відомим. А тепер ток-шоу запрошують його в ефір.