Ілюстрація REUTERS

Станом на першу половину березня шість політичних сил мали шанси потрапити до парламенту в разі проведення виборів у цей період.

Читайте такожТимошенко посунула Порошенка у президентському рейтингу - нове опитування

Про це йдеться в результатах спільного опитування Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 5-14 березня.

Відео дня

Як повідомляє Соціологічна група «Рейтинг», лідером рейтингу є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 24,8% опитаних, які вже визначилися і мають намір голосувати. ВО «Батьківщина» підтримують 17,6%, «БПП «Солідарність» – 14,7%, партію «Громадянська позиція»– 9,3%, партію «Опозиційна платформа - За життя» – 9,2%, Радикальну партію – 5,3%. Рейтинг «Опозиційного блоку» складає 4,4%, ВО «Свобода» – 3,1%, "Об’єднання "Самопоміч" – 2,5%.

Тих, хто ще не визначився з вибором політичної сили – майже 30%.

Найвищий рівень підтримки партії «Слуга народу» зафіксовано на півдні та сході країни, "Батьківщини" – в центрі, "БПП" – на Галичині, "Опозиційної платформи" та "Опозиційного блоку" – у південно-східних областях та на Донбасі.

Опитано 15 тис. респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання. Статистична похибка вибірки: не більш як 0,8%.