Ілюстрація \ REUTERS

В Міністерстві внутрішніх справ закликають виборців не голосувати за померлих на виборах президента України, що відбудуться вже цієї неділі, 31 березня.

Читайте такожЗа селфі у виборчій кабінці можна сісти до в’язниці – МВС

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол. За його словами, в МВС є база всіх померлих за останні роки людей, яку відомство отримало від Мін’юсту, «і якщо буде встановлено факт голосування бюлетенем померлої людини, то той, хто голосував, і той, хто видав бюлетень, «підпишуть собі вирок до в’язниці».

Відео дня

«Сьогодні немає шансів голосувати за тих, хто виїхав, хто помер, і в разі вкиду бюлетенів, це буде виявлено, відповідно, і члена комісії та виборця буде виявлено», - підкреслив Апостол.

Окрім того він додав, що за прогнозами МВС, близько 20% виборців, які перебувають в Україні, не візьмуть участь у виборах. З огляду на це в МВС пропонують спостерігачам, довіреним особам кандидатів у президенти рахувати кількість виборців, які прийдуть на дільницю. І якщо виявиться, що кількість бюлетенів у скриньках буде більшою за кількість виборців, які прийшли на голосування, то це означатиме фальсифікацію і потрібно буде написати заяву про це голові дільничної комісії та викликати поліцію для фіксації злочину.

Апостол вважає, що на нинішніх виборах будуть бажаючі скористатися спокусою, щоб вкинути бюлетені за відсутніх на дільниці людей.