Ілюстрація REUTERS

Станом на 18.00 відкрито 19 кримінальних проваджень та складено 15 адміністративних протоколів у зв'язку з порушеннями під час виборів президента України.

Читайте такожЗеленський набирає 30,4% голосів, Порошенко - 17,8%, Тимошенко на третьому місці з 14,2% - Національний екзит-пол

Про це на брифінгу повідомив речник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Відео дня

За його словами, станом на 18.00 до правоохоронних органів надійшло 1612 заяв та повідомлень щодо ймовірних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Серед заяв про правопорушення 112 пов’язані з незаконною агітацією, 97 – з фотографуванням бюлетенів, 35 – з ймовірним підкупом виборця, 30 – з пошкодженням бюлетенів, 17 – із непідтвердженими заявами про замінування виборчих дільниць, 10 – зі спробами винести бюлетені за межі дільниці.

За його словами, найбільше заяв та повідомлень щодо ймовірних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, зафіксували в Києві, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій і Харківській областях. 

«В цілому, ситуація на території країни в день виборів є спокійною і перебуває під повним контролем правоохоронних органів», - додав Шкіряк.