Сьогодні Комісія починає безстрокове засідання \ УНІАН

Центральна виборча комісія прийняла на опрацювання перший оригінальний паперовий протокол з мокрою печаткою про підсумки голосування на виборах президента України.

Читайте такожЦВК опрацювала понад 80% протоколів: у Зеленського 30,4% голосів

Як передає кореспондент УНІАН, перший протокол ОВК привезли з 51-го територіального округу (Донецька область), за яким закріплено дві дільниці №№141523, 141527 (Микитівський, Центрально-Міський райони міста Горлівки, частина Бахмутського району).

Відео дня

Документ від ОВК прийняв член ЦВК Михайло Вербенський, засвідчивши його цілісність.

Згідно з протоколом, до списку виборців включено 2 тис. 690 осіб, участь у голосуванні взяли 895 виборців, які найбільше голосів віддали за кандидата у президенти, співголову партії “Опозиційна платформа - За життя” Юрія Бойка (31,28%). За ним йдуть чинний президент Петро Порошенко (27,82%), шоумен Володимир Зеленський (27,37%), кандидат від партії “Опозиційний блок - Партія миру та розвитку” Олександр Вілкул (3,12%), лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко (2,45%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (2,23%).

Інші кандидати набрали менше 1%.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук додала, що сьогодні Комісія починає безстрокове засідання, під час якого буде складено підсумковий протокол голосування на виборах президента.