Ці президентські вибори в Україні були конкурентними \ фото УНІАН

 Спеціальний координатор короткострокових спостерігачів місії ОБСЄ Ількка Канерва заявляє, що перший тур виборів в Україні був конкурентним, а процес голосування виборцями оцінено позитивно у цілому.

Читайте такожПоловина внутрішніх переселенців не знала, що має право голосу на виборах президента - місія CANADEM

Як передає кореспондент УНІАН, про це Канерва сказав на прес-конференції у Києві, представляючи попередню оцінку щодо проведених виборів президента в Україні, відповідно до спостереження Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ), Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентської асамблеї НАТО (ПА НАТО) та Європейського Парламенту (ЄП).

"Ці президентські вибори в Україні були конкурентними. Виборці мали широкий вибір (серед кандидатів - УНІАН), і явка виборців була високою", - зазначив Канерва.

"День голосування був оцінений позитивно в цілому", - наголосив він і додав, що ситуація свідчить про те, що буде проведений другий тур.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання 80% протоколів дільничних виборчих комісій за підсумками голосування на виборах президента України лідирує шоумен Зеленський, якого підтримали 30,40% виборців. За чинного очільника держави Петра Порошенка проголосували 16,03% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 13,24%.