УНІАН

Центральна виборча комісія встановила офіційні результати першого туру виборів президента України. 

Як передає кореспондент УНІАН, на сьогоднішньому засіданні Комісія за результатами опрацювання 100% протоколів окружних виборчих комісій встановила офіційні результати першого туру президентських виборів, що відбулися 31 березня.

Читайте такожЗеленський і Порошенко мають пояснити українцям свої пріоритети на 5 років - євродепутат

Офіційні результати встановлено на підставі протоколу про результати виборів президента, який підписали всі 16 членів ЦВК та оголосила голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук. 

За її словами, на дільниці було передано 30 млн 462 тис. 801 бюлетень, з яких не використаними залишились 12 млн 166 тис. 541. 

Згідно з результатами, оприлюдненими ЦВК, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 13,40%, за співголову партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка – 11,67%, за лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка – 6,91%, за самовисуванця Ігоря Смешка – 6,04%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 5,48%, за кандидата від партії «Опозиційний блок - Партія миру та розвитку» Олександра Вілкула – 4,15%, за кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського – 1,62%.

Усі інші кандидати на пост президента отримали менше 1% голосів виборців.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Лідерами першого туру стали Володимир Зеленський, за якого проголосували понад 30% виборців, а також чинний президент України Петро Порошенко, який отримав майже 16% голосів.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбутися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб всі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів.

Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.