Проведення передвиборної агітації дозволено до 24.00 19 квітня / фото УНІАН

Змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента України громадяни можуть до 15 квітня включно.

Про це йдеться у календарному плані заходів з підготовки та проведення повторного голосування з виборів президента України, що відбудеться 21 квітня.

Згідно з документом, звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців для тимчасової зміни місця голосування без зміни місця реєстрації українці можуть до 15 квітня включно. Люди, які за станом здоров'я не можуть прийти для голосування на виборчу дільницю, до 20.00 19 квітня можуть подати до дільничної виборчої комісії поштою або через інших осіб власноруч написану заяву з проханням забезпечити голосування за місцем перебування, до якої додається довідка з медичної установи.

Читайте такожВідсьогодні українці можуть розпочати процедуру тимчасової зміни місця голосування

У плані також вказано, що виборчі бюлетені державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» має виготовити до 14 квітня включно.

Також зазначається, що проведення передвиборчої агітації дозволено до 24.00 19 квітня.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня ЦВК оголосила офіційні результати першого туру виборів президента України, які відбулися 31 березня.

Згідно з результатами, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 13,40%, за співголову партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка – 11,67%, за лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка – 6,91%, за самовисуванця Ігоря Смешка – 6,04%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 5,48%, за кандидата від партії «Опозиційний блок - Партія миру та розвитку» Олександра Вілкула – 4,15%, за кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського – 1,62%.

Усі інші кандидати на пост президент отримали менше 1% голосів виборців.

Того ж дня ЦВК ухвалила постанову про проведення повторного голосування з виборів президента.