Аваков розповів про епізоди підкупу виборців на користь одного з кандидатів у президенти  / УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці продовжують фіксувати роздачу грошей виборцям  через так звані виборчі «сітки». Деяким фігурантам відповідної кримінальної справи підозри можуть оголосити ще до другого туру виборів.

Читайте такожНа Київщині накрили "чорний штаб" Порошенка, де виборцям роздавали по тисячі гривень

Як повідомляється на сайті МВС, відповідну заяву міністр зробив в кулуарах Київського безпекового форуму.

Відео дня

"Продовжуємо фіксувати роздачу грошей, "сітки". Ми їх припиняємо, думаю, що успішно. Наприклад, вчора це було в Чернігівській області. На Київщині тривають, в Василькові, слідчі дії. Я думаю, що там до другого туру справа дійде до оголошення підозри винним", - зазначив він.

При цьому Аваков відмовився уточнювати, про кого саме з кандидатів йде мова.

 "Я не буду називати кандидата, але я думаю, що ви і так прекрасно це побачите в інформаційних повідомленнях", - вказав він.

За словами міністра, сили правоохоронців зосереджені на тому, щоб забезпечити проведення другого туру президентських виборів в рамках закону.

Раніше повідомлялось, що на Волині поліція вилучила 720 тисяч гривень, які видавали учасникам "сітки" Порошенка. За інформацією місцевих ЗМІ, чоловік, який роздавав гроші намагався втекти і навіть вдарив чоловіка, який хотів його затримати.